Informatie over Yachtcharter

Aanvullende Informatie over
Yachtcharter 2000

Weet u, dat wij meer dan 20 jaar ervaring hebben in het verhuren van jachten in de omgeving van Heerenveen. Maar u zult uiteraard meer willen weten over de mogelijkheden met varen, vissen, de jachten en omgeving. Op deze pagina brengen wij u op de hoogte over de belangrijkste zaken en geven u meer informatie over Yachtcharter.

Het Jacht

Beddengoed
Het complete beddengoed (d.w.z. dekens, dekbedden of slaapzakken, hoofdkussens) en de thee- en handdoeken dient u zelf mee te nemen. Indien u dit wenst kunt u al deze goederen voor een geringe prijs van ons huren en hoeft u uzelf geen zorgen te maken over deze zaken.

Proviand
Het benodigde proviand voor het verblijf aan boord neemt u zelf mee of u kunt het nog even halen in de plaatselijke Poiesz supermarkt.

Informatie over Yachtcharter Poiesz supermarkten

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag van 08.00 uur tot 21.00 uur.
Zondag 10.00 uur tot 18.00 uur.

Verzekering
Al onze motorjachten hebben een W.A. en een cascoverzekering, (All-Risk) met een “eigen risico” van maximaal € 500,–.  Voor afvaart dient u een “waarborgsom” van € 500,– contant aan ons te voldoen. Indien u het motorjacht op tijd en onbeschadigd terugbrengt, ontvangt u de waarborgsom, zonder verdere administratiekosten, terug.

Het varen

Het varen
Zelfs als beginnende schipper heeft men snel het varen onder de knie. Al onze motorjachten zijn voorzien van een “boegschroef” de meesten beschikken tevens over een “hekschroef” t.b.v. een goede manoeuvreerbaarheid.

Eventueel varen wij een stukje met u mee, om een aantal handelingen in de praktijk te beoefenen, zodat u daarna aan een onbezorgde vakantie kunt beginnen. Als u toch liever eerst wat meer ervaring op wilt doen dan kunt u bij onderstaand bedrijf terrecht.  Voor deze vaarcoaching werkt Yachtcharter 2000 samen met SSH-Boating, vroeger Schippers Start Hulp.

logo_ssh2-1

Vaarbewijs
In Nederland heeft u een vaarbewijs nodig indien het jacht groter is dan 15 meter en/of sneller vaart dan 20 km/h. Dat wil zeggen dat u onze motorjachten kunt besturen zonder in het bezit te zijn van een vaarbewijs.

Vaargebied
De provincies Friesland, Groningen, Drenthe en de kop van Overijssel uitgezonderd Waddenzee en het IJsselmeer.

Na overleg met ons en indien u voldoende ervaring heeft, kunt u ook buiten het hierboven beschreven gebied varen.

Informatie over Yachtcharter Waterkaart BWaterkaarten
Alle benodigde waterkaarten en almanakken zijn aan boord.

Zo treft u goede, actuele waterkaarten aan en natuurlijk de almanakken deel 1 en 2.
Deel 1 met alle van toepassing zijnde reglementen en verordeningen en deel 2 met uitge- breide informatie over alle plaatsen, jachthavens en openingstijden van bruggen en sluizen (geheel Nederland).  Bij het aan boord gaan, willen wij u graag het één en ander toelichten.

Om de waterkaarten per post te bestellen in onze webshop, klikt u op de waterkaart.

Overige informatie

Vissen
Neem gerust uInformatie over Yachtcharter vispasw hengel mee, want in de Friese wateren zit vis in overvloed. Wel heeft u een vergunnig nodig, maar deze kunt u tegen kostprijs bij ons kopen.

Vispas (gehele jaar geldig in heel Nederland € 35,– of weekvergunnig voor Friesland € 10,–)

Informatie over Yachtcharter Marrekrite

Vaarroutevoorstel

Natuurlijk helpen wij u bij het uitzoeken van een voor u geschikte vaarroute en bespreken wij de waterkaart met u. Tevens wijzen wij u op de mooiste aanlegplaatsen in Fryslân.

Promotiecampagne van de Hiswa: Welkom op het water.

bij Yachtcharter 2000

Onze voordelen

  • Altijd snel geregeld!
  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Luxe schepen
  • Directe service bij storing of pech
  • Ook bereikbaar na kantooruren
Vragen? Wij bellen u terug

Heeft u een specifieke vraag? Wij zijn te bereiken op:  06 53 595 878

We kunnen u ook terugbellen op een moment dat het u past:

Bel mij terug
Altijd aan boord
  • Uitgebreide sanitaire voorzieningen
  • Volledig ingerichte keuken
  • T.V. (Digitenne) met DVD speler
  • Dekstoelen en dektafel
  • Gevulde diesel- en watertank
Ervaringen